19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

81 ile 'Nevruz' uyarısı!

Emniyet Genel Müdürlüğü önümüzdeki hafta tüm yurtta kutlanacak Nevruz Bayramı için illeri uyardı.

Sınır ötesi operasyon nedeniyle büyük darbe yiyen terör örgütüne dikkat çeken emniyet yetkilileri, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da halkı kışkırtmak amacında olduğundan önlemlerin arttırılmasını istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü önümüzdeki hafta tüm yurtta kutlanacak Nevruz Bayramı için illeri uyardı. Sınır ötesi operasyon nedeniyle terör örgütünün büyük darbe yediğine dikkat çeken emniyet yetkilileri, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da halkı kışkırtmak amacında olduğundan önlemlerin arttırılmasını istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı önümüzdeki hafta kutlanacak Nevruz için 81 ile bir genelge gönderdi. Genelgede geçtiğimiz yıllarda terör örgütü PKK'nın kürt nüfusun yoğun olduğu illerde kutlamaları devlet ve güvenlik kuvvetlerine yönelik kalkışma şekline çevirmeyi amaçladığı ifade edildi.

Özellikle TSK'nın kısa süre önce gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonda 240 teröristin etkisiz hale getirilmesi ile sağladığı başarının örgüte büyük darbe vurduğunun altı çizilen genelgede, bu yüzden Nevruz'un kendini kanıtlama ve intikam almaya yönelik eylemlere dönüşebileceği kaydedildi.

Özellikle Mersin, Diyarbakır ve İstanbul'da güvenlik tedbirlerinin arttırılmasının çevre illerden takviye birliklerin kaydırılmasının yararlı olacağının belirtildiği genelgede, ayrıca halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde hafta boyunca şüpheli kişi ve paketlere yönelik uygulama yapılması ve duyarlı olunması istendi.(

ANKA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 13:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail kalay IP: 88.246.186.xxx Tarih : 15.03.2008 22:17:56

emniyet genel müdürlüğüne katılıyorum bunlar bir araya gelebilecek şartların hepsini bayram belliyorlar yeterki toplanılacak bir bahane olsunda bir huzursuzluk çıkaralım eylem yapalım ülkeye zarar insanları karamsarlığa itelim huzursuzlaştıralım gayelerinin içindeler su uyur düşman uyumaz devamlı tedbirli olmak lazım vede epeydir sessizler bu sessizlik fırtına öncesi sessizliğe andırıyor çünkü çakalı ne kadar bağlarsan bağla bağlandığı yerden bile çakallığını yapar tavuğa yiyemezse korkutup panik vermek ister