25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

90 yolculu uçak Akdeniz'e düştü

Etiyopya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, Beyrut havaalanından ayrılmasından kısa bir süre sonra Akdeniz'e düştü.

Uçakta mürettebat dahil 90 kişi bulunuyor. Etiyopya Havayolları, uçakta Türk yolcuların da olduğunu duyurdu.

Uçağa ulaşan ekiplerin, enkazdan 2 kişinin cesedini çıkardığı açıklandı.

Lübnan Ulaştırma Bakanı Gazi El Aridi, uçağın Lübnan sahilinin 3.5 kilometre açığında düştüğünü belirtti. Arama ve kurtarma çalışmalarının başlandığını belirten El Aridi, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Fransa'nın Lübnan Büyükelçisi Denis Petton'un eşinin de uçakta bulunanlar arasında olduğu belirtildi.

Uçağın güçlü rüzgar ve yoğun yağmur altında havalandığına işaret eden yetkililer, uçaktaki yolculardan 50'sinin Lübnanlı, birer İngiliz, Kanada ve Rus vatandaşının dışındaki yolcuların ise Etiyopyalı olduğunu belirttiler.

Etiyopya Havayolları'nın açıklamasına göre, yolcular arasında Türk vatandaşlarının bulunduğu da belirtiliyor.

Beyrut Havaalanı'ndan kalkan uçak, Etiopya'nın başkenti Adis Ababa'ya gidiyordu.

Akdeniz'e çakılan uçağın, Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı olduğu bildirildi. Uçağın, Beyrut'tan saat 02.10'da kalktığı açıklandı.

Devlet kuruluşu olan Etiyopya Havayolları, kısa bir süre önce kendisini Afrika hava trafiğinin önemli aktörlerinden biri olduğunu açıklayarak, Asya kıtasına yönelik uçuşlarını artırmıştı.

Etiyopya Havayolları'ndan son yapılan açıklamada, toplam değeri 767 milyon doları bulan Boeing 737-800 tipi uçaklardan 10 adet sipariş edildiği belirtilmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 09:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?