30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

A380 ile First Class’ta duş yaptıracak

Dünyanın en lüks uçağı olarak anılan A380’den 58 adet sipariş veren Emirates Havayolları ilk uçağını teslim aldı.

First class’ında duş bulunan ve kabininde bir çok yeniliğe sahip olan A380, öncelikle Dubai-New York seferlerinde kullanılacak. First Class uçmanın bedeli ise 6 bin 623 Euro’dan başlayacak.

DUBAİ merkezli havayolu şirketi Emirates, sipariş verdiği 58 adet Airbus A380’den ilkini Almanya’nın Hamburg şehrindeteslim aldı. First class’ında duş bulunan ve kabininde bir çok yeniliğe sahip A380, dünyanın en lüks yolcu uçağı olarak adlandırılıyor. Öncelikle Dubai-New York seferlerinde kullanılacak uçak, yeni kabin konsepti ile hava taşımacılığına farklı bir boyut getirecek. Bu uçakta First Class uçmanın bedeli ise 6 bin 623 Euro’dan başlayacak.

İki kişilik duş

Uçağın ikinci katında yer alan iki adet duş, sadece first class yolcularına hizmet verecek. Kapıda "Maksimum iki kişilik" uyarı tabelası bulunan duş için A380’e 1 tonluk özel su deposu yerleştirildi. Geri dönüşüm yapılmayan su yüksek basınçla püskürtülerek aynı zamanda yolcuya masaj yapabiliyor. First class koltuklarında kadın yolcular için küçük bir makyaj masa ve aynası ile yolcunun kabin memuru yani hostesi çağırmadan yararlanabileceği içinde içeceklerin yer aldığı küçük bir buzdolabı da bulunuyor. Tüm first class koltukları özel kapılar sayesinde diğer koltuklardan ayrılıyor. Havayolu ağustos ayı için yaptığı promosyonla A380’le gerçekleştirilecek Dubai-New York seferlerinde gidiş-dönüş vergiler dahil first class bilet fiyatları 6 bin 623 Euro’dan başlıyor.

SMS gönderen ekran

First class’ın arkasında uçağın ikinci katında business class yer alıyor. Toplam 76 yolcu kapasiteli business class’ta koltuklar tam yatar hale getirilebiliyor. Yolcular 56 santimetrelik ekranlardan yüzlerce kanal film ve televizyon yayınının yanı sıra binlerce kanal müzik dinlenebiliyor. Aynı zamanda yolcu ekrandan SMS ve elektronik posta yollayabiliyor.

58 milyar dolarlık anlaşma

Uçağın alt katı tamamen ekonomi sınıfına ayrılmış. Toplam 399 koltuğun yer aldığı ekonomi sınıfında yüksek konfor ve özel eğlence sistemleri yolculara uzun seyahatlerde keyifli bir uçuş sunmayı hedefliyor. Halen 58 milyar dolar değerinde uçak anlaşması bulunan Emirates Havayolları, A380 teslimatında yeni bir alıma daha imza attı. Emirates Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Seyid El Maktoum ile Airbus CEO’su Thomas Enders arasında imzalanan anlaşmada havayolu şirketi 2012’den itibaren teslim edilmek üzere 30 adet A330 ile 30 adet A350XWB alacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 04:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?