19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AB : Terör saldırıları turizmi etkilemeyecek

İrlanda'nın başkenti Dublin'de toplanan Avrupalı turizm yetkilileri, son zamanlarda yaşanan terörist saldırılara rağmen, sektörün geleceği konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olduklarını açıkladılar.

Avrupa Birliği'nin turizm konferansı, İspanya'nın son terör saldırılarının ülke turizmini nasıl etkileyeceği konusunu değerlendirmeye başladığı bir zamanda yapıldı.

Avrupa Komisyonu temsilcisi Reinhard Klein, tatil için Madrid'i tercih edenlerin sayısının azalabileceği ancak terörist saldırıların etkisinin bununla sınırlı kalacağı öngörüsünde bulundu. Klein, Bali ve Kenya'daki saldırıların aksine, Madrid'de turistlerin hedef alınmadığına dikkat çekti.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Jean-Claude Baumgarten de konferanstaki konuşmasında saldırıların artık günlük yaşamın bir parçası olduğunu vurguladı.

Baumgarten konuşmasında "Öncelikle, insanlar artık terörizme alıştı. İkinci olarak alınan güvenlik önlemleri turistlere güven duygusu veriyor. Örneğin şimdi New York'a, bulaşıcı hastalık korkusunun yaşandığı Hong Kong'a ya da Bali'ye giderseniz otellerde oda bulmakta zorlanırsınız" dedi.

Turizm sektörü dünya genelinde 11 Eylül saldırıları ve geçen yıl Asya'da görülen Sars vakalarından sonra zor durumda kalmıştı.

Dublin kalesinde biraraya gelen 25 Avrupa ülkesinin 250'ye yakın temsilcisi, önümüzdeki yıllarda sektörün geleceğinin tahmin edildiği kadar karanlık olmayacağını söyledi.

Toplantıda yapılan konuşmalarda turistlerin artık uzun paket turları yerine özel amaçlı, kısa süreli, bireysel gezileri tercih ettiği belirtildi. Toplantıda ayrıca daha fazla para harcama kapasitesine sahip yaşlı turistlerin taleplerinin karşılanmasının önemine dikkat çekildi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2004 Salı 19:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?