18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AB: Türkiye'nin hala yapması gerekenler var

Yarın Brüksel’de başlayacak Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları zirvesinin sonuç bildirinin taslağında, Türkiye’nin AB üyeliği sürecinde gerçekleştirdiği reformlar övgüyle karşılanırken, üyelik müzakerelerine başlanabilmesi için Türkiye’nin hala yapması gerekenler olduğunun yazıldığı bildirildi.
Yarın başlayacak zirvenin sonunda yayınlanacak bildirinin taslağında, "AB, Mayıs ayında kabul edilen geniş kapsamlı ve ciddi anayasa değişiklikleri de dahil olmak üzere, Türkiye’nin reform sürecinde gerçekleştirdiği önemli gelişmeyi memnuniyetle karşılamaktadır" sözlerine yer verildi. Taslak bildiride, Türkiye’nin kalan yasal düzenlemeleri de sonuçlandırması gerektiği belirtilerek, bu yasaların bütün yönetim kademelerinde ve ülke genelinde hızla uygulamaya geçirilmesinin önemine işaret edildi.
AB Komisyonu’nun Türkiye hakkındaki raporunun olumlu çıkması halinde gecikmeden müzakerelere başlanacağının da yinelendiği raporda, Türkiye’nin çeşitli alanlarda değişiklikler yapmasının gerektiği ifade edildi. Bu çerçevede yargı bağımsızlığının güçlendirilmesi, temel özgürlükler ve kültürel hakların korunması, sivil-asker ilişkilerinin AB uygulamalarına göre düzenlenmesi gerektiği kaydedildi. Metinde ayrıca, Türkiye’nin mali istikrar ve yapısal reformları sürdürmesi gerektiği de vurgulandı.
BRÜKSEL - İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 01:29:00
Güncelleme :17 Haziran 2004 Perşembe 01:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?