30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

AB: Youtube'u açın

YouTube’un kapatılması AB'nin de tepkisini çekti

Akşam'ın haberine göre Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, TRT’nin Kürtçe yayınında sadece doğa ve edebiyat değil, politik tartışmaların da olması gerektiğini söyledi. Erdoğan’ın buna sıcak bakmadığı öğrenildi.

BAKAN ŞAHİN’İ UYARDI

Erdoğan ile görüşmesine ilişkin bilgi veren Lagendijk, Türkiye’de ifade özgürlüğünün ilerlediğinin belirtildiğini, ancak YouTube’un kapatılmasının ilerleme olmadığını söylediğini aktardı. TCK’nın 301. maddesi konusunda yeni davalar açılmasını eleştirdiğini ifade eden Lagendijk, “O sırada Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin içeri girdi. Bakanın yeni davalara yeşil ışık yakmasının AB’de olumlu karşılanmadığını söylediğimde, Şahin bana, ‘onay verilen 47 davanın eski davalar olduğunu’ söyledi. Ancak AB’nin eski ve yeni ayrımı yapmayacağını kendisine anlattım” diye konuştu.

DTP’YE DESTEK VERDİ

Eşbaşkan Joost Lagendijk, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve DTP lideri Ahmet Türk’le de görüştü. CHP Lideri Deniz Baykal ise Lagendijk’a randevu vermedi.

Lagendijk, DTP’lilerle görüşmesi için şunları söyledi: “Partinin kapatılmasına yönelik girişimi endişeyle izliyoruz. Çünkü şu anda Meclis’te, Türk-Kürt meselesinin çözümünü dile getiren politik kanal olarak DTP var. Bu kanal kapatılırsa diyalog ortamı yok olacak.”

Akşam
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 11:03:14
Güncelleme :26 Kasım 2008 Çarşamba 11:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?