22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

AB dayağın peşini bırakmıyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile Türkiye’de düzenlenen gösterilere polisin sert müdahalesi Avrupa Parlamentosu AP’de Türkiye karşıtı seslerin yeniden yükselmesine neden oldu.
Brüksel kaynaklı ABhaber sitesinin haberine göre, İstanbul’da polisin kadınlara karşı ortaya koyduğu müdahaleyi sert bir şekilde eleştiren Hıristiyan Demokrat Birlik Partili AP Dışişleri Komisyonu Başkanı Elmar Brok, 3 Ekim’de başlaması öngörülen müzakerelere belki de başlanamayacağını söyledi.
Bu arada NTV’nin haberine göre, Avrupa Parlamentosu (AP), 6 Mart Pazar günü İstanbul’daki Kadınlar Günü gösterilerinde meydana gelen olaylar nedeniyle Türk polisini kınayan bir karar alacak.

BROK’DAN SERT ÇIKIŞ

Gösteride güvenlik güçlerinin bayanlara karşı kullandığı şiddetin kabul edilemez olduğuna dikkati çeken Brok ,Türkiye’nin AB normlarına uymayan davranışları bırakması gerektiğini kaydetti. Kadınların dövülmesinin AB adayı bir ülkeye yakışmadığının altını çizen Brok,eğer Türkiye AB normlarına uymayacaksa o zaman AB Ankara ile neyi müzakere edecek diye konuştu.
Öte yandan,Avrupa Parlamentosu Sosyalist Parti Grup Başkanı Martin Schulz da, Ankara’nın reformları bir an önce yürürlüğe koyup, hukuk devleti olma çabasını sağlamlaştırması gerektiğine dikkat çekti. Schulz, bu tür hazırlıkların tamamlanması halinde Türkiye-Avrupa Birliği görüşmelerine gölge düşmeyeceğini belirti.

..
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 13:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?