22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

AB ile iki başlık daha açıldı

Fransa'nın 'Akil Adamlar' grubunun oluşturulması talebinin yerine getirilmesiyle iki başlık daha açıldı.

Fransa’nın "Akil Adamlar" grubunun oluşturulması talebinin yerine getirilmesi üzerine Türkiye’nin AB müzarere sürecinde iki yeni başlığı açıldı. Brüksel'de Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın Portekiz'in Dışişleri Bakanı Luis Amado da bulundu.

Türkiye-AB müzakereleri çerçevesinde “Tüketicinin ve sağlığın korunması ile “Trans Avrupa Ağları” fasılları müzakerelere açıldı.

İki başlığın açılacağının açıklandığı, Paris’den Brüksel'e geçen Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda AB Dönem Başkanı Portekiz'in Dışişleri Bakanı Luis Amado yer aldı.

Toplantıda AB Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Michael Leight, Türkiye Masası Başkanı Christian Danielson ile AB üyesi ülkelerin temsilcileri hazır bulundular.

ANKA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 13:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz baykurt IP: 85.102.61.xxx Tarih : 19.12.2007 14:37:53

hade be turkıye kaçtane başlık acarsa acın gerimez avrupa birliğine orası bı medenıyetler topluğudır bu kafayla türkiye afrika birliğine bile girmez dtp bile hazmedemıyorsunuz bı avrupa nasıl hazmerdersiniz bu ne barbarlık böyle bıde avrupa birliğden söz ediyorsunuz