17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

AB Komisyonu Başkanı Prodi Ankara'da

Ankara Anlaşması’nın 1963’te imzalanmasından bu yana Türkiye’yi ziyaret eden ilk komisyon başkanı olan Prodi, Başbakan Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanacak. Başbakanlık’taki görüşmelerden sonra basın toplantısı düzenlenecek. TBMM Başkanı Bülent Arınç’ı ziyaret ederek, Genel Kurul’a hitap edecek Prodi, daha sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bir araya gelecek.

Prodi, ziyaretinin ikinci gününde, sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilerek, Anıtkabir’i ziyaret edecek. AB Komisyonu heyeti daha sonra, Ankara’dan İstanbul’a geçecek. Prodi, İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi’nde bir konferans verecek, AB İstanbul Enformasyon Merkezi’nin açılış törenine katılacak ve bazı tarihi mekanları gezecek. 
       
Prodi ve Verheugen Türkiye temasları kapsamında, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı ve parlamenterler ile görüşecek. Prodi’nin TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapması da bekleniyor. 
     

Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği’nin, dün akşam yaptığı açıklamada, Prodi’nin Türkiye’nin attığı adımları öveceği ve reformları sürdürme çağrısında bulunacağı kaydedildi. Açıklamada, Prodi’nin Kıbrıs’ta 1 Mayıs’tan önce Annan Planı çerçevesinde bir çözüme ulaşılmasının da Türkiye’nin AB üyeliği yolundaki yararını vurgulayacağı belirtildi.

Prodi'nin ziyaretine ilişkin Financial Times’ta yer alan yorumda, “Prodi, Türkiye’ye, Kıbrıs’ın birleşmesi konusundaki katkıları karşılığında özendirici olarak Avrupa Birliği üyeliği olasılığını kullanacak” görüşüne yer verildi.

  

Ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2004 Perşembe 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 19:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?