19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AB 'Türkiye Kararını 2006`ya erteleyecek iddiası

AB`nin, Türkiye`de yaşanan son tartışmaların ardından, Türkiye`ye iki yıl ek süre tanınması ve Türkiye`nin AB`ye üyeliği konusunun 2006 yılına ertelenmesi eğiliminde olduğu öne sürüldü.

AB`nin, Türkiye konusunun ele alınmasını 2006 yılına ertelemeyi tartıştığı iddia edildi.

AB içindeki gelişmeleri yakından izleyen ABHaber sitesinde yer alan iddiaya göre, Türkiye`nin AB`ye katılım konusunda bir ``siyasi irade karışıklığı içinde olması``, AB`de Türkiye`yi 2006`ya erteleme olasılığını ortaya çıkardı. AB içinde son gelişmelerden sonra Türkiye konusunun 2006`ya ertelenmesi güç kazandı.

Türkiye ile ilgili AB başkentlerinde dile getirildiği öne sürülen şu görüşe dikkat çekildi:

``Ankara`nın AB`ye katılım konusunda bir siyasi irade karışıklığı içinde olduğu görülüyor.Bu konuda Türkiye`ye fazla baskı yapmaya gerek yok. Türkiye`ye 2006`ya kadar 2 yıl ek süre tanıyalım. O süre içinde Türkiye bu konuda siyasi olgunluğa erişirse tekrar değerlendiririz. Türkiye`ye bu yönde mütala verelim.``

Habere göre, Ankara`daki son karışıklıktan sonra, AB başkentlerinde Türkiye ile ilgili kararın bu yönde oluşmasını isteyenlerin sayısı arttı. Türkiye ile bir an önce müzakerelerin başlatılmasını isteyen çevreler son derece güç durumda kaldı. Türkiye düşmanı lobiler ise gelişmeleri olumlu karşılıyorlar. Bu çevreler ``2006`ta Almanya`da Hristiyan Demokratlar işbaşına gelecek ve Türkiye`ye AB yolunda büyük bir darbe vuracak`` görüşünü ortaya koyuyorlar.
ANKA Ajansı
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 16:40:17
Güncelleme :18 Eylül 2004 Cumartesi 19:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?