17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

AB üyeliği Rumlara yaramadı

 Fileleftheros, zivaniyenin toptan satış fiyatının 35 sente kadar uzandığını, şişelerdeki fiyatlarının da daha pahalı olduğunu yazdı. Gazete, meşrubat fiyatlarına artış yapıldığını ve büyük kasa meşrubatın bundan sonra 1.80 Kıbrıs Lirası daha pahalı satılacağını belirtti.
Güney Kıbrıs'ta yapılan artışlardan nasibini alan diğer ürünler arasında; hamur ürünleri, süt ürünleri, sebzeler ve meyveler de bulunuyor.
Bazı ürünlere yapılan artışlar şöyle:
Zivaniye: %18,9
Uzo: %26,1
Unul Gıdalar: %21
Fırın ürünleri: %9
Süt ürünleri: %9
Meşrubatlar: %8
Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs'taki zam furyasına halk tarafından gösterilen tepkinin sürdüğünü belirtti.
Simerini gazetesi ise petrol ürünü satan şirketlerin bazı imkanları kullanarak milyonlarca lira ek kar sağladıklarını yazdı. Gazete, şirketlerin önemli miktarda ürünü kayda geçiremeyerek, büyük kar elde ettiğini belirtti.
Alithia gazetesi de petrol ürünlerine yapılan zammı gereksiz bulan vatandaşların tepkisine yer verdi. Alithia, tepkinin sürekli büyüdüğünü bildirdi.
Gazete bununla birlikte hükümetin daha önce 0,8 sentlik bir artış istediği, bu artışın 6 aylık bir süre için geçerli olacağı, bu temelde yapılan harcamalarda da son artışın maksimum 1.2 sent olması gerektiğini bildirdi. Oysa yapılan artışın 3 sent olduğu açıklandı. Buna dayanarak hükümetin 6 milyon civarında fazladan bir gelir elde edeceği de haberde ayrıca bildirildi.
MESUT GÜNSEV - LEFKOŞA (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2004 Pazartesi 13:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?