20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Abbas: İsrail tamamen çekilsin

Filistin topraklarında, 9 Ocak’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için seçim kampanyası resmen başladı. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) başkanı ve seçimlerin en güçlü adayı Mahmud Abbas, İsrail’den işgal ettiği bütün topraklardan çekilmesini istedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) başkanı Mahmud Abbas, Filistin’de 9 Ocak’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için ilk resmi seçim konuşmasını yaptı. Bugün başlayan resmi kampanya süreci kapsamında Ramallah’ta ilk seçim konuşmasını yüzlerce kişiye hitaben yapan Abbas, önceliklerinin Filistin halkının güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

İsrail’in Gazze’den çekilme planını daha geniş çaplı bir çekilmeyi kapsaması gerektiğini söyleyen Abbas, İsrail’in Kudüs’ün doğusu da dahil 1967’de işgal ettiği bütün topraklardan çekilmesini istedi.

Filistinlilerin, müzakereler yoluyla barış yolunu seçtiklerini belirten Abbas, “Eğer burada barış olmazsa Ortadoğu’da ya da dünyanın kalanında barış sağlayamayacağız” dedi.
Abbas, İsrail’e, Filistin saldırılarıyla bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle 5 kez ömür boyu hapse mahkum edilen Mervan Barguti’nin de aralarında bulunduğu tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılması çağrısı yaptı.

AA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 14:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?