18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ABD, İzzet İbrahim'i arıyor !

ABD kuvvetlerinin Saddam Hüseyin’in yardımcısı İzzet İbrahim el-Duri’yi yakalamak için Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehri civarında gece yarısından itibaren büyük bir operasyon başlattığı bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen üst seviye bir polis yetkilisi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu civarda şimdiye kadar başlatılan en büyük operasyon. İstihbarat raporlarında bölgede bulunduğu bildirilmesi üzerine İzzet İbrahim el-Duri ve eski rejimin diğer üst seviye yetkililerini arıyorlar" dedi.
Operasyonun Kerkük’ün 45 kilometre batısındaki Hawijah kasabası ve 60 kilometre güneyindeki Rashad köyüne odaklandığı bildirildi.

Uzun dönem Saddam Hüseyin’in yardımcısı olan ve ABD liderliğindeki koalisyon askerlerine yönelik saldırıları planladığından şüphelenilen Duri, Saddam Hüseyin’den sonra eski rejimin aranılan en yüksek seviyedeki yetkilisi olarak biliniyor.
Bu ayın başlarında ABD’li komutanlar, Duri’nin başına 10 milyon dolarlık ödül koymuşlar ve Samarra yakınlarındaki iki evini yıkmak üzere savaş uçaklarını göndermişlerdi.

KERKÜK-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2003 Salı 12:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?