22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

`ABD, PKK`ya dokunmayacak`

ABD`nin, PKK ile mücadele etmeyeceğini Türkiye`ye söylediği bildirildi. New York Times gazetesi, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Abizaid`in , Ankara`daki görüşmeler sırasında PKK`ya saldırmak için kuvvet tahsis edemeyeceğini bildirdiğini yazdı.

New York Times, ``ABD Türklere Kürtlerle Mücadele Etmeyeceğini Söyledi`` başlıklı haberinde ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General John Abizaid`in Ankara ziyareti sırasında PKK`yı ``terörist bir örgüt`` olarak gördüğünü belirttiğini kaydetti. Gazeteye göre Abizaid şöyle dedi:

``Aynı zamanda, biz anlıyoruz, hepimiz anlıyoruz, ki kuvvetlerimizin orada Iraklı güvenlik gücleriyle birlikte yapacağı çok işleri var. PKK sorununu zaman içinde ele almamız gerektiği konusunda anlaştık.``

Abizaid`in açıklamalarının, başka Amerikalı yetkililerin son bir yılda verdikleri güvencelerden pek farklı olmadığını belirten gazete, Abizaid`in sözlerinin, Türk hükümetini rahatlamasının veya Türkiye`de kamuoyunun ABD`nin Irak politikasına karşı duyduğu tepkiyi azaltmasının beklenmeyeceği yorumunu yaptı.

New York Times, Türkiye`nin aylarca ABD`nin PKK`yi caydırmak, Türkmenlerin Kerkük`ten kovulmasını önlemek veya Irak`taki Türk işçileri ve sürücülerinin kaçırılmasını ve öldürülmesini engellemek için pek bir şey yapmamasından yakındığını belirtti.

Gazete, Türk hükümetinin ayrıca Irak`taki seçimlerde Iraklı Şiilerin sağlayacağı büyük bir zaferin Iraklı Kürtlerin yarı özerk statüsünü sağlamlaştırmalarına yol açmasından korktuğunu da yazdı.
ANKA AJANSI - SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 12:50:44
Güncelleme :13 Ocak 2005 Perşembe 12:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?