24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

’ABD, Türk-Rus yakınlaşmasından rahatsız’

Moskova - Sovyetler Birliği döneminde Devlet Güvenlik Servisi (KGB) başkanlarından Vladimir Kryuçkov, ABD’nin Türk-Rus yakınlaşmasından rahatsız olduğunu söyledi.

Kryuçkov, Rusya ve ABD’nin yavaş yavaş yeni bir soğuk savaşa doğru gittiğini öne sürerek, "ABD sadece kendi çıkarlarını düşünerek hareket ettiği için, bizim açımızdan zor, uygun olmayan bir ortak" dedi.

ABD’nin Kafkasya ve Orta Asya’da üslenmeye başladığını söyleyen Kryuçkov, "Yani, kısa süre önce bizim etki alanımız içinde yer alan bölgelere girdiler artık. Rusya, Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeye başlar başlamaz ABD rahatsız oldu. Peki o zaman terörle ortak mücadele ne olacak?" diye konuştu.

Washington’un Moskova ile ilişkilerinde yeni bir aşamaya geçmek üzere olduğunu ve yakında Rusya’yı acımasızca eleştirip tavizler koparmaya çalışacağını ifade eden Kryuçkov, şöyle devam etti:

"Türkiye ve İran ile ilişkilerimizi geliştirmemize, Irak’a dönmemize engel olacaklar, hatta genel olarak Arap dünyasının tümüyle dışında tutmak isteyecekler. Bir sonraki aşama ise bizi BDT’ten uzaklaştırmak. Ukrayna ile Gürcistan sadece başlangıç. Eğer biz geri adım atarsak Rusya’dan geriye hiçbir şey kalmaz. Rusya da Sovyetler Birliği gibi dağılır."


AA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 12:50:03
Güncelleme :1 Mart 2005 Salı 12:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?