19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

ABD: Kıbrıs oylaması Türk askerinin adadan uzaklaştırılmasıyla ilgili

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, Kıbrıs`ta yapılan referandumların amaçları arasında, Türk askerlerinin Ada`dan uzaklaştırılmasının bulunduğunu kaydetti.

 Boucher, düzenli olarak gerçekleştirdiği olağan basın toplantısının bir bölümünü Kıbrıs konusuna ayırdı. Boucher, ABD`nin yıllardır Kıbrıs sorunu ile ilgilendiğini ve Kıbrıslılar`ın bir uzlaşmaya varmaları için yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti.

 Kıbrıslı seçmenlerin artık önlerinde karar vermek için bir şansları olduğunu söyleyen Boucher, ABD`nin sürece dahil oluş şekline de kendi yaklaşımıyla açıklık getirdi.

 Boucher, ABD`nin, ``anlaşma ile elde edilecek kazanımları göstererek, seçmenleri eğiterek ve sadece anlaşmaları halinde ne elde edeceklerini değil, ABD`nin ve uluslararası camianın, anlaşmanın uygulanması için ortaya koydukları katkıyı da görmeleri için gerekli bilgiye ulaşmalarını sağlayarak`` sürecin içinde yer aldığını ifade etti.

 Boucher, ``Bu noktada gerçek fırsat `evet` demektir`` diye konuştu. Boucher, yapılacak referanduma atıfta bulunarak ``Bu bir fırsat yaratmakla, Kıbrıslılar`ın bir arada yaşayabilmeleriyle, birlikte çalışabilmeleriyle ve AB`ye birlikte üye olabilmeleriyle ilgilidir. Bu, insanların sorunlarını çözmekle ilgilidir. Bu, insanlara mülkiyetlerini geri vermek, eğer alamıyorlarsa tazminatlarını vermekle ilgilidir. Bu, Ada`yı daha güvenli hale getirmek, Türk askerlerini uzaklaştırmak ve Kıbrıslılar`a birlikte bir gelecek vermekle ilgilidir`` ifadelerini kullandı.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 15:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?