17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

ABD: Kıbrıslı Türkleri açıkta bırakmayız

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kıbrıs Özel Koordinatörü Thomas Weston, Kıbrıs Rum kesiminin 24 Nisan'daki referandumda Annan planına "hayır" demesi halinde, ABD'nin Kıbrıs siyasetini gözden geçireceğini söyledi.

Weston, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, "böyle bir senaryonun Kıbrıslı Türkler üzerindeki can sıkıcı etkisini düzeltmek için ABD'nin tüm siyasetini inceleyeceğini" ifade etti.

Referandumlarda Türk tarafından "evet", Rum tarafından "hayır" çıkması ihtimalini değerlendiren Weston, ABD'nin siyasetini gözden geçirmesinin ne gibi sonuçları olabileceğini belirtmedi.

"Kıbrıslı Türkleri açıkta bırakmayız"

ABD Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs'ta Annan Planı üzerinde iki tarafta 24 Nisan'da düzenlenecek referandumlarda Güney Kıbrıs'ta "hayır, kuzeyde ise "evet" çıkması durumunda Washington'ın Kıbrıslı Türkleri açıkta bırakmayacağını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, "Kuzeyde 'evet' güneyde 'hayır' kararı çıkarsa ne yaparsınız" sorusuna yanıt olarak, "Referandum sonuçlarını kesinlikle göz önüne alacağız. Kıbrıslı Türkleri açıkta, soğukta bırakmayacağız" dedi.

Sözcü Boucher, Kıbrıs'ta bu noktaya ulaşılmasında özellikle Türk hükümetinin çabalarını överek "Kıbrıslı Türkler referandumda destek oyu verirse onların daha fazla cezalandırılmasını görmek istemiyoruz" diye konuştu.
BRÜKSEL
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 00:41:24
Güncelleme :16 Nisan 2004 Cuma 15:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?