23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

ABD: ’Suriye’nin çekilme planı yetersiz

Washington - ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın, Suriye birliklerinin Lübnan’dan çekilme planının "yeterli olmadığını" açıkladı.

Bakanlık sözcüsü Adam Ereli, Esad’ın konuşmasına ilişkin, "Konuşmada yeni bir şey yok. Bunları geçmişte de duyduk. Duymadığımız şeylerse hemen ve tamamen çekilmedir. Bunlar BM’nin 1559 sayılı kararının merkezini teşkil ediyor" dedi.

Ereli, "Yabancı birliklerin Lübnan’dan hemen çekilmesini istiyoruz. BM kararının yerine getirilmesini bekliyoruz. Bunu Esad’ın konuşmasında duyamadık" diye konuştu.

Öte yandan, Suriyeli Bakan Buthayna Şaban, Lübnan’daki Suriye birliklerinin, yeniden konuşlandırma planı çerçevesinde, sınırın Suriye tarafına çekileceğini söyledi.

Şaban, "Devlet Başkanı’nın (Beşşar Esad) söylediği, kesinlikle açıkça anladığımız gibi, birliklerin Suriye’ye çekileceğidir... Suriye’nin içindeki sınırlarımıza" dedi.

Bu arada, Lübnanlı yetkililer, Lübnan’daki Suriye birliklerinin yeniden konuşlandırılmasına ilişkin planın onaylanması için Suriye ve Lübnan liderlerinin pazartesi günü görüşeceklerini söylediler.

Lübnan Devlet Başkanı Emil Lahud’un, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın konuşmasını memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

Lübnanlı resmi kaynaklara göre Lahud, Esad’ın konuşmasının, "Lübnan ile Suriye arasındaki tarihi kardeşlik ilişkilerinin derinliğini gösterdiğini ve iki ülke arasındaki ilişkilere ve Suriye’ye zarar veren konuları bir bir açıkladığını" belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2005 Pazar 00:20:04
Güncelleme :6 Mart 2005 Pazar 00:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?