19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

ABD Askerleri Irak'ta 9 sivili öldürdü

Irak’ın Felluce kasabasında direnişçilere yönelik operasyon düzenleyen ABD askerlerinin açtığı ateş sonucu aralarında 3 çocuğun bulunduğu 9 sivil hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları, çatışmanın Amerikan deniz piyadelerinin kent merkezine inmesiyle başladığını söyledi.

Felluce hastanesinden yapılan açıklamada, ölenlerin 3'ünün çocuk olduğu, yaralananlar arasında kadınlar ve yaşlılar bulunduğu belirtildi.

Amerikan askerleri, kendileri için Irak’taki en tehlikeli yerlerden biri olan, devrik lider Saddam Hüseyin’e desteğin en çok olduğu “Sünni Üçgeni”nde bulunan Felluce’de kent merkezine nadiren iniyor.

Bağdat’ta önceki gün düzenlenen bir saldırıda yaralanan, Time dergisi için çalışan bir Iraklı çevirmenin öldüğü bildirildi. ABD’de yayımlanan Time dergisinden yapılan açıklamada, Ömer Haşim Kemal’in, önceki gün Bağdat’ta düzenlenen saldırıda vurularak yaralandığı, ancak bugün öldüğü kaydedildi.
Bağdat’ın kuzeydoğusundaki Bakuba yakınlarında geçen hafta düzenlenen saldırıda, ABD’nin mali destek verdiği bir televizyon ve radyo kanalı için çalışan 3 Iraklı ölmüştü. Bağdat’ta geçen hafta düzenlenen bir başka saldırıda, El Arabiya kanalı için çalışan 2 Iraklı gazeteci yaşamını yitirmişti.
FELLUCE
Yayın Tarihi : 26 Mart 2004 Cuma 16:52:57
Güncelleme :27 Mart 2004 Cumartesi 00:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?