30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

ABD askerleri kız çocuğunu vurdu!

Irak'ın Diyala bölgesinde ABD askerleri, Iraklı bir kız çocuğunu kazayla vurarak öldürdü.

ABD ordusundan yapılan açıklamada, askerlerin, yola yerleştirilen bombaların sık görüldüğü, etnik ve dini olarak karışık olan Diyala bölgesinde operasyon yaptığı belirtildi.

Açıklamada askerlerin, "başka birine işaret veriyor gibi görünen şüpheli bir kadını farketmeleri üzerine bir kum banketine uyarı ateşi açtığı", daha sonra banketin arka kısmında yaralı halde küçük bir kız çocuğu gördüğü kaydedildi.

Açıklamada, askerlerin küçük kızı tedavi etmeye çalıştığı ve acil yardım çağrısında bulunduğu, ancak kızın askeri hastaneye giderken yolda öldüğü belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma açıldığı ifade edilen açıklamada, "İttifak güçleri, herhangi bir masum sivil hayatın kaybedilmesini ciddiyetle ele almaktadır" denildi.

ABD güçleri Mehdi ordusuyla çatıştı

Bu arada Irak polisi ülkenin güneyindeki Kut şehrinde Şii lider Mukteda El Sadr'a bağlı Mehdi ordusuna karşı operasyon başlattı. Amerikan güçleri de dün gece saatlerinde Mehdi ordusu milisleriyle çatıştı.

Operasyon, Mehdi ordusunun bölgede ateşkesi bozarak, güvenlik güçleriyle çatışması üzerine başlatıldı.

Operasyona Amerikan kuvvetleri de hava desteğiyle katılıyor. Amerikan askerleri dün gece saatlerinde Kut kentinde Mehdi ordusu güçleriyle çatıştı. Amerikalı yetkililer, çatışmanın, Amerikan üssüne yapılan füze saldırısı sonucu başladığını açıkladı.

Irak polisi çatışmada 2 sivilin öldüğünü duyurdu. Böylece operasyonda iki günde ölenlerin sayısı 15'e yükseldi. Ölenlerden 3'ünün çocuk olduğu açıklandı.
Polis, Kut şehrinde Mehdi Ordusu'nun güçlü olduğu 4 bölgeyi kontrol altına aldığını da açıkladı.

Şii lider Mukteda El Sadr, ABD ile yaptığı ateşkes anlaşmasını 6 ay daha uzatmıştı. Ancak hafta sonunda Mehdi ordusuna "saldırı olursa kendinizi savunun" demişti.

...
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 12:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?