20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

ABD askerleri pusuya düşürüldü: 8 ölü

Irak'taki Amerikalı askeri yetkililer, Bağdat'ın batısındaki Felluce kentinde Amerikan güçlerine saldırı düzenlendiğini açıkladı. Ancak pusuya düşürülen Amerikan askerlerinden en az sekizinin öldürüldüğü, birkaçının da yaralandığı yönünde haberler var. Felluce, Irak'ta Sünnilerin çoğunlukta olduğu bir kent.

Kent ayrıca, Irak'ta yabancı güçlere direnişin en yoğun olduğu "Sünni üçgen" içinde yer alıyor.

Bağdat'ta peşpeşe patlamalar meydana geldi

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Irak hükümet merkezinin bulunduğu Yeşil Bölge'de de arka arkaya patlamalar oldu.

Ölü ve yaralı sayısının henüz netleşmediği patlamalara havan saldırılarının neden olduğu sanılıyor.

Eski Samarra güvenlik şefi gözaltında

Kerkük polisi, eski Samarra güvenlik şefi Serhan Ahmed Halef'in ABD ve Irak kuvvetlerinin ortak operasyonuyla yakalandığını açıkladı.

Serhan, ABD ve Iraklı güvenlik güçlerine yönelik saldırıları planlamaktan aranıyordu.

Bağdat'taki ABD üslerine saldırılar

Dün başkent çevresindeki ABD üslerine düzenlenen saldırılarda en az iki ABD askeri öldü, 19 kişi de yaralandı.

Irak'ta dün kaçırıldıkları açıklanan dört Ürdünlü tır şoförü ve uzun süredir rehin tutulan iki Fransız gazetecinin akıbeti de belirsizliğini koruyor.

Irak'ta hafta sonunda da çeşitli saldırılar düzenlenmişti

Önceki gün ülkenin kuzeyindeki Kerkük kentinde polis akademisi yakınlarında bomba yüklü bir otomobille düzenlenen intihar saldırısında, 17 kişi ölmüştü. Saldırıda en az 20 polis de yaralanmıştı.

Yine Kuzey Irak'ta Musul kentinde, Amerikan askerleriyle direnişçiler arasında çıkan çatışmalarda en az 7 kişi ölmüş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Ayrıca ülkenin güneyindeki Latifiye kasabasında düzenlenen bir operasyon sırasında çıkan çatışmada 12 polis ölürken; Basra yakınlarında bir petrol boru hattına sabotaj, Bağdat'ta da sıkı şekilde korunan Amerikan elçiliği ile geçici hükümetin merkezinin bulunduğu bölgeye havan saldırısı düzenlenmişti.

Necef'te Sadr'ın bürosu kuşatıldı

Iraklı radikal Şii lideri Mukteda Sadr'ın Necef kentindeki bürosu Irak kuvvetlerince kuşatıldı.

Sadr'ın yardımcılarından Şeyh Ahmet Şeybani, "Irak polisi ve ulusal muhafız birlikleri bu sabah büroyu kuşatma altına aldılar. Taarruz hazırlıkları yapıyorlar" dedi.

Resmi yetkililerden konuyla ilgili açıklama gelmedi.

Sadr yanlısı milislerle Amerikan ve Irak kuvvetleri arasında geçen ay şiddetli çatışmalara sahne olan Necef'te son günlerde yapılan gösterilerde, Sadr milislerinin kenti terk etmesi istenmişti.
Irak’ta hafta sonunda da çeşitli saldırılar düzenlenmişti. Dün başkent çevresindeki ABD üslerine düzenlenen saldırılarda en az iki ABD askeri öldü, 19 kişi de yaralandı.
sansürsüz
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 15:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?