18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

`ABD askerleri Türk şoförünü öldürdü`

Irak savaşının başlamasından bugüne kadar çatışmalar ve kaçırılmalar sonucu 67 Türk şoförü öldürülürken, ilk defa bir Türk şoförün de Amerikalı askerlerce öldürüldüğü iddia edildi. TBMM`ye Şırnak`tan başvuran Meryem Aydın adlı bir vatandaş, kamyon şoförü olan kocası Ahmet Aydın`ın Amerikalı askerlerce dövüldükten sonra tedavisi devam ederken öldüğünü iddia etti. Aydın, Amerikalılardan tazminat istedi.

Şırnak`ın Cizre ilçesi Kurtuluş Köyü`nden Meryem Aydın, TBMM Dilekçe Komisyonu`na yaptığı başvurusunda, kamyon şoförü olan kocası Ahmet Aydın`ın geçtiğimiz Ağustos ayında Zaho-Musul arasında ABD`nin bir aracına bakarken, yanlış anlaşılma sonucu ABD`li askerlerce dövüldüğünü öne sürdü. Aydın, dilekçesinde kocası Ahmet Aydın`a önce bir Amerikan askeri tarafından kasaturayla vuruldugunu daha sonra gelen diğer askerler tarafından dövüldüğünü ve diğer Türk kamyon şoförleri tarafından askerlerin elinden alındığını iddia etti.

Aldığı bilgiye göre, Meryem Aydın kocasının arkadaşları olan diğer şoförler tarafından önce Musul Cumhuriyet Hastanesi`ne götürüldüğünü ancak burada hiçbir doktorun müdahele etmediğini, yaralı iken bir gece de Zaho`da bir tanıdıklarının evinde kaldığını ve ancak ertesi gün Diyarbakır Tıp Fakültesi Hastanesi`ne götürüldüğünü anlattı. Aydın, kocası Ahmet Aydın`ın burada ameliyat olduğunu ancak tedavisi sürerken öldüğünü iddia etti. Kocasının pasaportunun halen ABD`lilerin elinde olduğunu da belirten Meryem Aydın, komisyona gönderdiği dilekçesinde, altı çocukları olduğunu, halen de hamile olduğunu belirterek, ABD`li yetkililerle görüşülerek kendisine tazminat ödenmesinin sağlanmasını istedi.

Komisyon, konuyu Dışişleri Bakanlığı`na iletirken, Bakanlıktan tarafından, bu olayla ilgili olarak sınır makamlarından, Emniyet Genel Müdürlüğü`nden ve Milli İstihbarat Teşkilatı`ndan bilgi sorulduğu, konunun Bağdat Büyükelçiliği`ne yansıtıldığı ve Büyükelçilikte herhangi bir bilginin olmadığı yanıtı verildi.

Bu yanıt üzerine Dilekçe Komisyonu, Meryem Aydın`a, olayla ilgili Irak polisi, Irak`ta bulunan herhangi bir makam veya Amerikan askerleri tarafından düzenlenmiş bir belge, hastane raporları, ameliyatla ilgili ayrıntılı raporlar ve ölüm sebebini ortaya koyan raporla Dışişleri Bakanlığı`na başvurmasını önerdi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 20:29:52
Güncelleme :11 Aralık 2004 Cumartesi 20:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?