23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

ABD Bütçesinde Türkiye’ye dış yardım

Washington - ABD Başkanı George W. Bush’un Amerikan kongresine sunduğu 2006 bütçesinde, dış yardımlar kapsamında Türkiye’ye "insan hakları ve ekonomik istikrarı destek için" 10 milyon dolar ve NATO kapsamındaki faaliyetler çerçevesinde, "Türk silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyonuyla, terörizme karşı savaşa desteği, Irak ve Afganistan’a yapıcı katkılarının devamı için" 25 milyon dolar ayrıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bütçesinde, Türkiye ile ilgili bölümde, "NATO müttefiki ve bölgenin istikrarı için büyük önem taşıyan Türkiye’ye insan haklarını geliştirme programları ve ekonomik istikrarı destek için" 10 milyar dolar ayrıldığı belirtildi.

Bütçede "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyonu ve terörizme karşı küresel savaşa katılımın güçlendirilmesi, Türkiye’nin Irak ve Afganistan’daki yapıcı katkıları için" Türkiye’ye 25 milyon dolar ayrıldığı belirtildi.

Bütçede Kıbrıs için de, BM’nin Nisan 2004’teki referandum planının başarısızlığının ardından barış sürecine destek ve nihai olarak adanın birleşmesi için 20 milyon dolar ayrıldı.

AA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 09:24:12
Güncelleme :9 Şubat 2005 Çarşamba 09:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?