19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

ABD heyeti PKK kampında

ABD ordusundan bir heyetin PKK’nın Kuzey Irak’taki Hakurk Kampı’na giderek, yöneticilerle görüştüğü bildirildi. Kuzey Irak’ta geçen kasım ayında Türk güvenlik kuvvetlerine teslim olan Rus tim komutanı Anatolıy Kopılov, örgütün silah ve lojistik destekleri konusunda ilginç açıklamalarda bulundu.

Rus ordusunda 2 yıl görev yaptıktan sonra Moskova’dan örgüte katıldığını anlatan Kapılov, 5 yıl PKK’nın Kandil Dağı’ndaki kampında kaldığını söyledi. Kapılov, ifadesinde şu bilgileri verdi:

‘PKK kullandığı telsizleri Hollanda’dan temin ediyor. Füzeler ise Ermenistan üzerinden kamplara ulaşıyor. Örgüt Avrupa ülkeleriyle haberleşmeyi internet üzerinden yapıyor. Lolan Nehri kenarındaki sığınakta 3 ton TNT, 2 bin 500 mayın, 2 bin adet havan mermisi ile yerden atılan Katyuşa füzesi var. Ayrıca hava saldırılarına karşı da kamplardaki mağaralarda Doçka uçaksavar ile füzeleri bulunuyor.

KDP ve KYB son zamanlarda örgütün faaliyetlerine göz yumuyor. KDP’nin istihbarat görevlisi Tarık, PKK’ya silah ve malzeme temin etti. ABD’nin işgalinden sonra Irak Ordusu’na ait silah ve mühimmat PKK’nın eline geçti. PKK kamplarına kamyonlarla silah getirildi. Osman Öcalan’ın ayrılış nedeni ise sosyal reform ve ABD ile stratejik ittifaktan kaynaklıdır. Geçen nisanda Hakurk Kampı’na ABD ordusundan bir heyet gelerek, Malazgirt’li Amed isimli örgüt yöneticisiyle görüştü. Bize görüşmeyle ilgili bilgi verilmedi. Uzaktan kumandalı mayınlar değişik frekanslarla patlatılıyor.’ Rus Kapılov’la birlikte teslim olan PKK’lı Mesut Anma, Filiz Bucak, İbrahim Baydan ve Mehmet Çolak hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 11:07:28
Güncelleme :30 Aralık 2004 Perşembe 17:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?