18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ABD heyetinden ’soykırım’ savunması

ABD Senatosu Terörizm Teknoloji ve Ulusal Güvenlik Alt Komite Başkanı Jon Kyl başkanlığındaki ABD Kongre heyeti, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’le bir araya geldi.

NTV’nin haberine göre, görüşmede ABD heyeti, Mehmet Elkatmış’ın ABD’nin Irak’ta soykırım uyguladığı yolundaki sözünden duyulan sıkıntıyı dile getirdi ve soykırım uygulanmadığını iddia etti.

Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Senatosu Terörizm Teknoloji ve Ulusal Güvenlik Alt Komite Başkanı Jon Kyl, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış’ın “ABD’nin, Irak’ta soykırım uyguladığı” yönündeki sözlerinin ABD Kongresi’nde nasıl bir etki yarattığının sorulması üzerine, Elkatmış’ın sözlerinin “Abartının da ötesinde ve tamamen yanlış “ olduğunu kaydetti.

Kyl, “Elkatmış’ın sözlerinin Amerikan Kongresi’nde yansımaları olabilirdi, ancak bunları aşıp gelecekte de birlikte çalışmayı sürdüreceğimizi ümit ediyorum” dedi.

Kyl, görüşmede, Türkiye’nin AB sürecinde sağladığı gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini ve Türkiye’nin üyeliğinin kısa zamanda tamamlanmasını umduğunu belirtti.

Irak’taki durumu da ele aldıklarını ifade eden Kyl, Türkiye ile ABD arasındaki uzun geçmişe dayanan ve çok yapıcı ilişkileri yeniden gözden geçirme fırsatı bulduklarını ve bu ilişkinin devam etmesinin gerekliliğini vurguladı.
NTV TELEVİZYONU
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 12:23:40
Güncelleme :11 Ocak 2005 Salı 12:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?