17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

ABD Irak'tan çekilmek için tarih vermeye yanaşmıyor

Washington, Güvenlik Konseyi'ndeki bazı üyelerin Irak'taki Amerikan askerlerinin geri çekileceği kesin tarihin belirlenmesi yönündeki çağrılarına karşı çıktı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, Güvenlik Konseyi'ne sunulan yeni Irak karar tasarısı üzerindeki tartışmalar sırasında gündeme getirilen bu teklifin, Irak'taki güvenlik durumunu dikkate almadığını savundu. Irak'taki uluslararası gücün görev süresiyle ilgili olarak keyfi bir tarih belirlenemeyeceğini vurgulayan Boucher, "Orada, ilgilenmek gereken güvenlik durumları ortaya çıkabilir" diye konuştu.
ABD'nin, güvenlik ve istikrarın sağlanmasının ardından mümkün olan en erken zamanda askerlerini Irak'tan çekmek istediğini ve bunu zaten açıklamış olduğunu hatırlatan Boucher, şimdiden bir tarih belirlemeye zorlanmalarının yanlış olduğunu kaydetti.
Öte yandan, Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, ABD ile İngiltere'nin Güvenlik Konseyi'ne sunduğu tasarının iyi bir başlangıç noktası oluşturduğunu ancak hala geliştirilebileceğini kaydetti. AB-Latin Amerika zirvesine katılmak üzere Meksika'da bulunan Schröder, egemenliğin bütünüyle Iraklılara devredilmesi gerektiğini ifade etti.
WASHİNGTON - İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2004 Cuma 02:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?