18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'ABD karşıtı Kürt ahmaktır'

PKK’dan ayrı bir örgüt kuran Osman Öcalan, ABD’nin Kürt, sorununun çözümünü istediğini belirterek, ‘Hiçbir Kürt ABD karşıtlığı bir ahmaklığı yapamaz. Biz, ABD ile ilişkiye geçeceğiz’ dedi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan Faruk Balıkçı/ Ramazan Yavuz imzalı haberi alıntılayarak aktarıyoruz:


PKK’dan ayrılarak Yurtsever Demokrat Partisi (PWD) adlı yeni bir örgüt kuran Osman öcalan, ‘Hiçbir Kürt ABD karşıtlığı bir ahmaklığı yapamaz ve yapmamalı’ dedi. Celal Talabani’nin kontrolündeki Süleymaniye yakınlarındaki bir kasaba lokantasında DHA muhabirleriyle görüşen Öcalan, şunları söyledi:

ABD’Yİ REDDETMEYİZ

ABD, Ortadoğu’daki ülkelerin Kürtlerin inkarına dayalı politikalarını artık kabul etmiyor. ABD Ortadoğu’daki diktatörlükleri değiştiriyor. Bu çerçevede bir Kürt sorunun çözümüne yönelik ihtiyaç görüyor. Burada Kürtlere yer veriyorsa, biz bunu reddedemeyiz. Hiçbir Kürt ABD karşıtlığı bir ahmaklığı yapamaz ve yapmamalı. Partimizin kuruluşunu bu ay sonuna kadar tamamlayacağız ve ABD ile ilişkiye geçeceğiz.

PKK DÖNEMİ BİTTİ

PKK tarihinde en önemli çıkış bizimkisidir. Temel özelliği siyasetin demokratikleşmesidir. PKK dönemi bitti, yeni dönem başlıyor. Türkiye’de nasıl AKP somutunda bir yenilenme yaşanmışsa, Kürtler içinde de eski siyasi yapı PKK’nın aşılması gerekiyor.

TÜRKİYE’YE DÖNERİZ

Türkiye’ye dönme hakkımız elimizden alınamaz. Türkiye bizim ülkemizdir. Orada yaşamak bizim hakkımızdır ve bu hakkı elde edeceğiz.

Uğruna örgütü bıraktığı eşi

ABDULLAH Öcalan’ın ‘Bir avradın peşinden gitti’ dediği Osman Öcalan, uğruna örgütü bıraktığı eşi ‘Jiyan’ kod adlı Keve Şucai ile ilk kez DHA objektiflerine poz verdi. Daha önce eşini kameralar karşısına çıkarmayan ve kimseyle görüştürmeyen Osman Öcalan, eşiyle bir lokantada yemek yedi. İran uyruklu olan ve 5 yıl dağda kalan Keve Şucai, dağdan inip sosyal yaşama alıştıklarını anlattı. Keve Şucai, evde demokratik yaşam kurallarının geçerli olduğunu söyledi.

HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 14:37:17
Güncelleme :15 Ekim 2004 Cuma 14:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?