18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ABD Konya'yı istiyor

ABD`nin, Konya`daki 3. Ana Jet Üssü'ne bağlı hava eğitim tesislerinden daha fazla yararlanmak için girişimlerinin olduğu bildirildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre ABD, uzun bir süreden beri, Konya`daki askeri hava eğitim tesislerinden daha fazla yararlanmak için girişimlerde bulunuyor. Kaynaklar, söz konusu tesislerin kiralama biçiminde, yabancı ülkelerin askeri eğitim amaçlı uçuşları için kullanımına açılmasının olağan bir uygulama olduğuna dikkat çektiler.

``ASKERE GİTTİYSE, SİYASİ DÜZEYE ÇIKARMAMIŞ OLABİLİRLER``

Konya dışında bir başka tesis ya da üssün kullanılması isteğine ilişkin bir bilginin Dışişleri Bakanlığı`na gelmediğini kaydeden diplomatik kaynaklar, Genelkurmay Başkanlığı`na gelmiş olabilecek bir talebin ise asker kanadı tarafından siyasi düzeye çıkarılmamış olabileceğine dikkat çektiler. Öte yandan aynı kaynaklar, İncirlik askeri üssünün kapasitesinin arttırılması konusunun, pek çok hukuki ve siyasi düzenlemeyi gerektirdiği ve gündemde İncirlik`in askeri kapasitesinin arttırılması gibi bir durumun da bulunmadığını belirttiler. ABD

YETKİLİSİ: ÜS TALEBİMİZ YOK

Bu arada, bir ABD yetkilisi, İncirlik üssü konusunda yeni bir talep olmadığını, ülkesinin İncirlik`in kapasitesinin artırılmasını ve Trabzon ve Samsun`da deniz üsleri kurulmasını talep etmediğini söyledi. Aynı yetkili, Konya`nın yıllarca ortak askeri tatbikatlar için kullanıldığına, bu ayın içerisinde ``Anadolu Kartalı`` isimli tatbikatın yapılacağının da ilan edildiğine dikkat çekti.
ANKARA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2004 Salı 17:09:03
Güncelleme :18 Mayıs 2004 Salı 17:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?