18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ABD ‘korucu’ sistemine geçti

ABD, Meksika sınırından sızmaları silahlı sivil gönüllülerle önleyecek. Şimdi ırkçı grupların katliam yapmasından endişe ediliyor. Daha ilk günden 500 gönüllü başvurdu.

MEKSİKA’dan gelen yasadışı göçmenlerin üstesinden bir türlü gelemeyen ABD yönetimi, Meksika sınırının güvenliğinin sağlanması görevini sivil gönüllülere bıraktı. Bir kısmı silahlı olan sivillerin yeni başlatılan projeye büyük ilgi gösterdiği belirtilirken, ırkçı grupların gönüllü sınır koruma görevlisi olarak Meksika sınırda katliamlar yapmasından endişe ediliyor. Daha ilk günden 500 gönüllü başvuruda bulundu. Şimdiden bir ırkçı grup, proje konusunda internet sitesinde bilgi vermeye ve üyelerini bu konuda teşvik etmeye başladı. Uygulama kapsamında sivil gönüllülerin çoğu internetten tespit ediliyor.

Amerikan CBS televizyonunda çıkan habere göre, proje kapsamında görev alan gönüllülerin silah taşımasına müsaade edildiği, ancak kendilerine ateş açılsa bile silahlı çatışmaya girmekten kaçınmalarının istendiği belirtildi.

‘Gönüllü asker’ adı verilen proje kapsamında, sivil gönüllüler, bölgenin yumuşak karnı San Pedro Vadisi’ndeki 23 millik bir alanda görev yapacak. Projenin organizatörlerinden Chris Simcox, halkın, yasadışı geçişlerden şikayet ettiği için, gönüllü olmaya büyük rağbet gösterdiğini söyledi. Proje kapsamında, bin kişinin sınırda görev alması bekleniyor. 2004 yılında ABD’de tutuklanan 1.1 milyon yasadışı göçmenin yüzde 51’inin Arizona-Meksika sınırından giriş yaptığı ifade ediliyor.

AA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 13:55:19
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 13:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?