19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

ABD Savunma Bakanı Rumsfeld Türkiye'yi örnek gösterdi

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, özel bir televizyona verdiği röportajda, Türkiye'yi "demokratik ve farklı dinlerden olan halklara saygılı ülke örneği" olarak gösterdi.
Florida'da yayın yapan WTVT Televizyonu'nda Irak'taki son durum ile ilgili soruları yanıtlayan Rumsfeld, "Paul Bremer, Irak'ta çok zor bir iş başarmaya çalışıyor. Müslüman bir ülkede diğer dinlere saygılı ve kadınlara daha fazla tolerans tanıyacak bir hükümet kurmaya çalışıyor. Müslüman bir ülkede bu mümkün mü?" şeklindeki soruya, Türkiye'yi referans göstererek yanıt verdi.
Irak'taki Amerikalı Sivil Yönetici Paul Bremer'in kurmaya çalıştığı hükümetin mümkün olduğunu söyleyen Rumsfeld, "Bremer, Başkan Bush'un politikasını uyguluyor. Bu politika komşularıyla barış içinde, kitle imha silahları içermeyen, kendi içindeki değişik din ve ırklara, kadın ve erkeklere saygılı, parçalara bölünmemiş tek bir ülke kurulmasını içeriyor.
Müslüman bir ülkede bunun örneğini görmek için uzağa gitmeye gerek yok. Türkiye'ye bakmak yeterli. Türkiye'nin sahip olduğu demokratik sistem, ülkedeki değişik din ve görüşten halka saygılı" diye konuştu.
Rumsfeld, Körfez bölgesinde de bu yönde gelişme gösteren başka ülkeler olduğuna dikkat çekti.
EVRİM ÖCAL-NEWYORK (İHA)
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2004 Cuma 03:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?