17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

ABD sınırötesi operasyon istemiyor

PKK saldırılarının yoğunlaştığı gerekçesiyle Kuzey Irak`ta sınır ötesi operasyonların gündeme gelebileceği iddiaları sürerken, ABD`nin bu tür operasyonlara karşı olduğu belirtildi.

Bush Yönetiminin Irak`taki PKK tehdidini yok etme taahhüdüne sadık olduğu, bu sorunu çözmek için ne gibi adımların atılabileceği konusunda Türkiye ile görüşmeler yaptığı, bu görüşmelerde askeri yollar hariç, diplomatik ve diğer çözüm yollarının ele alındığı ifade ediliyor.

Bu arada, Türkiye`nin Kuzey Irak`ta PKK`yı takip etmek üzere kuvvet bulundurduğu, ABD`nin bu askerlerin varlığına itiraz etmediği, bu kuvvetin PKK sorunu çözümleninceye kadar bölgede kalacağı da belirtiliyor.

 Bir ABD yetkilisi de, PKK/Kongra-Gel`in ABD için ``terörist`` bir örgüt olduğunu vurgularken bu örgüt tarafından ilan edilen ``ateşkes``leri pek ciddiye almadıklarını, örgütün hiç bir zaman silahlı eylemlerini durdurmadığını kaydetti.

Örgütün kendi kendini feshetmesi gerektiğini, feshine kadar terörist gibi değerlendirileceğini ifade eden ABD yetkilisi, ülkesinin yıllarca terörist olarak gördüğü PKK/Kongra-Gel`in terörist olduğu konusunda nihayet AB`yi ikna ettiklerini belirtirken de ``Bizler, genel olarak teröristlerin terörist olarak muamele görmesi gerektiğine inanıyoruz`` dedi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 15:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?