17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

ABD Türk polisleri ile ilgili sorumluluk almıyor

Irak`ta saldırıya uğrayan Türk polislerinin ölümü konusunda ABD`nin suçlanmasına ABD Büyükelçiliği`nden tepki geldi. Bir Büyükelçilik yetkilisi ``ABD`nin, Türk polislerinin trajik ölümünden bir biçimde sorumlu olduğunu ima etmek tam bir saçmalıktır`` diye konuştu.

ABD Büyükelçiliği yetkilisi, Türk polislerinin Irak`ta öldürülmesinden üzüntü duyduklarını ifade ederek, baş sağlığı dileğinde bulundu. Yetkili, ``ABD`nin, Türk polislerinin trajik ölümünden bir biçimde sorumlu olduğunu ima etmek tam bir saçmalıktır`` diye konuştu.

Irak`ta şimdiye kadar 1200`den fazla Amerikalı`nın öldüğüne dikkat çeken yetkili, ``ABD`nin sorumlu olduğu nasıl öne sürülebilir`` dedi.

Yetkili, Irak`ta insanları öldüren asiler ve teröristlerin bulunduğunu ifade eden ederek, ``Irak`ın tehlikeli bir yer olduğu kanıtlandı. Sadece dün 62 kişi öldürüldü`` ifadesini kullandı.

Irak`taki güvenlik sorununun ciddi bir boyutlarda olduğunu kaydeden yetkili, ABD ve Irak güçlerinin Felluce gibi yerlere girmelerinin nedeninin ``bu tür insanlardan kurtulmak`` olduğunu vurguladı.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 12:34:38
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 18:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?