18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’ABD yığınağına ilişkin bilgimiz yok’

Ankara - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, ABD’nin Irak’ın kuzeyine yığınak yaptığı yönünde bilgilerinin olmadığını söyledi.

Tan, "Türkiye’nin Kerkük’ün Kürtlerin kontrolüne geçmesi durumunda bu kente müdahalesi olasılığına karşı, ABD’nin Irak’ın kuzeyine yığınak yaptığına" dair Guardian gazetesinde yer alan haberin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"ABD tarafından orada herhangi bir yığınak yapıldığına dair bilgimiz yoktur. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki ABD bizim dostumuz ve müttefikimizdir."

Irak seçimleri ve Kerkük’e ilişkin sorular üzerine Tan, seçimlerin yapılabilmiş olmasının Iraklıların tercihlerini demokrasiden yana olduğunu gösterdiğini belirtti.

"Biz Irak’ın demokratik bir yapı olarak bir an önce ayağa kalkmasını istiyoruz" diyen Tan, Türkiye’nin, Irak halkının bütün kesimleriyle diyalog içinde olmaya, Irak’ın ulusal birlik ve toprak bütünlüğünü güvence altına alan demokratik anayasal düzenini kurma yönünde atacağı adımları desteklemeye, bölgesel ve uluslararası planda kalıcı barış ve istikrarın tesisi için sürdürülen uluslararası işbirliğine de aktif olarak katılmaya devam edeceğini kaydetti.


AA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 17:05:02
Güncelleme :16 Şubat 2005 Çarşamba 17:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?