20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

ABD'de 'çamur' savaşları

İngiltere’de yayımlanan Times gazetesi, Amerikan başkanlık seçimleri öncesinde Demokratlar’la Cumhuriyetçiler arasındaki çamur atma kampanyasının erken başladığı yorumunu yaptı. Gazete, bir grup Vietnam gazisinin Kerry’yi Vietnam geçmişiyle ilgili yalan söylemekle suçlayan bir televizyon reklamında boy gösterdiğini belirtiyor.

Seçimlerde hangi partiye destek vereceği belli olmayan üç eyalette yayınlanan kampanya reklamında Kerry ile aynı birlikte görev yaptıklarını söyleyen bu kişiler, Demokrat Başkan adayının, savaştaki madalyasını yalan söylerek aldığını iddia ediyor.

Bir gazi, "Kerry, ateş altındaki bir özel kuvvetler subayını bota çekerek kurtardığını söyleyip madalya aldı. Ben de oradaydım. Ateş falan yoktu" diyor. Kerry’nin kampanya sorumluları ve kurtarılan subay, bu iddiaları hayal ürünü olarak niteliyor, reklam filminin Cumhuriyetçiler’in kampanyasına para verenlerin finansmanıyla çekildiğini söylüyor.

Aynı konuyla ilgili olarak Daily Telegraph’ta yer alan haberde ise önümüzdeki hafta yayınlanacak bir kitapta Kerry’nin seçim kampanyasının en önemli kozu olan Vietnam gaziliği konusunda ağır ithamlar yer aldığı belirtiliyor.

Kitapta, "Kerry, madalyasını yalnız ve çaresiz kalarak kaçan çocuk yaştaki bir Vietkongluyu öldürerek aldı. Zippo çakmağıyla bir köyü yaktı ve çiftlikteki hayvanların öldürülmesini emretti" deniyor.
BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 15:08:07
Güncelleme :6 Ağustos 2004 Cuma 15:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?