19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

ABD'de okullar kapatılıyor

Meksika'da domuz gribinden 159 kişinin ölümünden sonra ABD'de de ilk ölüm vakası yaşandı. ABD Başkanı Barack Obama, domuz gribi vakalarının ABD'de de ciddi boyutlara ulaştığını belirtti. Avrupa'da İngiltere, Fransa ve İspanya'dan sonra Almanya'da da 3 vakaya rastlandı.

Obama, ABD'de domuz vakası şüphesi görülen bölgelerde okulların geçici olarak kapatılabileceğini söyledi.

ABD'de görülen domuz gribi vakalarını üzerine dikkatli bir şekilde gittiklerini açıklayan Barack Obama, "Gerçekten ciddi bir durum. Hiç vakit kaybetmeden gerekli olan her önlemin alınması gerekiyor" dedi.

Beyaz Saray'da açıklama yapan Obama, domuz gribi vakalarının görüldüğü yerlerde okulların kapatılmasını ciddi bir şekilde düşündüklerini açıkladı.

ABD'DE DOMUZ GRİBİNDEN BİR KİŞİ ÖLDÜ

ABD'de domuz gribinden bir kişi hayatını kaybetti. Şu ana kadar Meksika'da 159 kişi gripten dolayı yaşamını yitirdi.

ABD Sağlık Bakanlığı yetkilisi yaptığı açıklamada, Teksas eyaletinde 23 aylık bir çocuğun "H1N1" domuz gribi virüsünden hayatını kaybettiğini belirtti. Yetkili başka bilgi vermedi.

İKİ BİNDEN FAZLA KİŞİ HASTA

Domuz gribinden en fazla etkilenen ülke olan Meksika'da 150'den fazla kişinin hastalıktan öldüğünden ve 2 binden fazla kişinin hastalandığından şüpheleniliyor.

ABD'DE 65 ŞÜPHELİ VAKA

Dünyada Meksika dışında bu hastalıktan dolayı ilk ölümün görüldüğü ABD'de domuz gribiyle bağlantılı olabilecek 65 kuşkulu vaka tespit edildi.

ALMANYA'DA 3 DOMUZ GRİBİ VAKASI

Avrupa'da İngiltere, Fransa ve İspanya'dan sonra Almanya'da da 3 domuz gribi vakasına rastlandı.

Almanya'nın önde gelen salgın hastalıkları araştırma kuruluşu olan Berlin'deki Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kişilerden birinin, Meksika seyahatinden sonra rahatsızlanarak Hamburg kentinde hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki bir kadın olduğunu duyurdu.

İkinci hastanın Bavyera eyaletindeki Regensburg Üniversite Kliniği'nde tedavi gören 30 yaşlarında bir erkek, üçüncü kişinin de yine Meksika seyahatinden dönmüş olan ve Kulmbach kentinde yaşayan 37 yaşındaki bir kadın olduğu kaydedildi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 16:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?