18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ABD'den, parmak izi ile vize dönemi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğu’na vize almak için müracaatta bulunanların parmak izleri alınmaya başlandı.

Parmak izi, mürekkep yerine tarayıcı yardımıyla alınıyor. Bu uygulamayı kabul etmeyenlere vize verilmediği belirtildi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren ABD Bilgi Bürosu’nun organize ettiği, ’ABD Vizeleri ile Öğrenci Bursları Bilgilendirme Toplantısı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu Basın ve Kültür Ateşe Yardımcısı Bennett Y. Löwenthal, ABD’nin 11 Eylül saldırılarının ardından güvenlik önlemlerini artırdığını söyledi.

Alınan tedbirlerin yabancıların ülkeye girişi alanında da kendini gösterdiğini kaydeden Löwenthal şunları söyledi:
"ABD’ye gitmek için vize başvurusu yapan kişilerde aranan şartlara 11 Eylül terör saldırıları sonrasında yenileri eklendi. Artık 14 yaşından küçükler ve 79 yaşın üstündekiler ile ağır hastalar dışında kalan kişilerin vize başvurularını şahsen yapmaları gerekiyor. Çünkü, başvuru sahipleri mülakata alınıyor. Tüm bu uygulamalar dışında bir de bütün dünyadaki ABD büyükelçilikleri ve konsolosluklarına vize başvurusu yapan kişilerin parmak izleri alınmaya başlandı. Sözkonusu uygulamaya 14 Kasım 2003 tarihi itibariyle ABD Ankara Büyükelçiliği’nde, 10 Aralık 2003 tarihi itibariyle de ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nda başlandı."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2003 Cumartesi 17:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?