24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

ABD'den Arap Körfezi ve Türkiye'ye terör uyarısı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, el Kaide’nin aynı yerleri bir kaç kez vurduğuna dikkat çekerek, ABD için olduğu kadar Arap Körfezi ve Türkiye hakkında bazı endişeleri olduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Richard Boucher, "ABD’nin endişe ettiği özellikle bazı ülkeler var mı? Yurt dışındaki Amerikalıları korumak için alınan ek tedbirler var mı?" şeklindeki soruya, "Bütün dünyada endişeli olmalıyız. Çünkü bütün dünyada saldırı kabiliyeti olan bir örgüt, el Kaide ile karşı karşıyayız. Eğer bir yer veya başka bir yer hakkında bir bilgi alsak bu demek değildir ki başka bir yer olmaz" diye cevap verdi.

El Kaide’nin genellikle önceki saldırılarını izlediğine ve aynı yeri birden fazla vurduğuna dikkat çeken Boucher, bu sebeple Arap Körfezi, Türkiye ve bunlarla birlikte anavatan konusunda da bazı endişelerinin bulunduğu vurguladı.

Yurtdışındaki bütün ABD büyükelçiliklerine çeşitli tedbirler alınması ve uyanık olunması konusunda tavsiyelerde bulunulduğunu kaydeden Boucher, bir önceki gün bütün dünyada terör tehdidi alarmını sarıdan turuncuya çıkardıklarını belirterek yakın zaman içinde Ortadoğu’da, Riyad, Avrupa ve İstanbul’da meydana gelen saldırılara işaret etti.

WASHINGTON-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 13:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?