17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

ABD'den Denktaş'a by - pass

ABD Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Özel Koordinatörü Thomas Weston, Washington için Kıbrıs Türklerini Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın
değil, Başbakan Mehmet Ali Talat’ın temsil ettiğini söyledi.

Weston, Rum kesiminde yayınlanan Filelefteros gazetesine verdiği demeçte, “Kıbrıslı Türkleri Mehmet Ali Talat temsil ediyor. Rauf Denktaş Kıbrıs Türk toplumunun eski lideridir” dedi.

Kıbrıslı Türklere izolasyondan kurtulmaları için yardım etmek istediklerini belirten Weston, bunun referandumda “hayır” dedikleri için Rumların cezalandırılması olarak algılanmaması gerektiğini vurguladı.

“Kıbrıslı Türkler tanınmak ya da bağımsız bir devlet istemiyorlar” diyen Weston, “Kıbrıs Türk toplumunun tecrit haline son verilecektir, ekonomik katkımız da sembolik olmayacaktır” ifadesini kullandı.

‘ÇÖZÜM ANNAN PLANI’

Kıbrıs sorununun çözümlenmemesinde Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin hiçbir sorumluluğu kalmadığını ifade eden Thomas Weston, Rumların Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine engel çıkarmayacağını umduklarını da kaydetti.

ABD’nin Kıbrıs Özel Koordinatörü Weston, Ada’da tek çözüm yolunun, üzerinde değişiklikler yapılmayacak Annan Planı olduğunu söyledi.
NTV
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2004 Pazar 16:50:17
Güncelleme :23 Mayıs 2004 Pazar 17:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?