18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ABD’den İsrail’e İran desteği

İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph’ın bugünkü sayısının iç sayfalarındaki haberin başlığı "Amerika, İran’a yönelik İsrail saldırısını destekleyecek".

Haberde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George W. Bush’un, İran’ın atom bombası üretme kapasitesini yok etmeye çalışması halinde, İsrail’e destek sözü verdiği belirtiliyor. Gazetede, Bush’un şu sözleri yer alıyor:

"Eğer İsrail’in lideri olsaydım, İranlı bazı ayetullahların ülkemin güvenliğiyle ilgili açıklamalarına kulak verirdim. İran’ın nükleer silaha sahip olmasından kaygı duyardım. İsrail bizim müttefikimiz, bu ülkeyi destekleyeceğimiz yolunda güçlü taahütlerimiz var. Güvenliği tehdit edilirse, İsrail’i destekleriz."

Daily Telegraph’taki bir başka yazıda ise İran’ın nükleer tesislerinin imhasıyla ilgili olarak, savunma uzmanlarının görüşlerine yer verilmiş.

Uzmanlara göre bu operasyon, İsrail’in 1981’de eski Irak lideri Saddam Hüseyin’in Osirak Reaktörü’nü bombalamasından daha zor. Gazetede şu yorum yer alıyor:

"1981’deki operasyonunda, İsrail’e Bağdat’tan ’iki dakikalık bir uçuş’ yeterli olmuştu. Daha sonra bu adı taşıyan bir kitap da yazılmıştı. Ancak İran’ın nükleer programını kullanılamaz hala getirecek bir bombardımanın, iki gün, hatta iki hafta sürmesi muhtemel."

BBC TÜRÇE
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 12:31:03
Güncelleme :19 Şubat 2005 Cumartesi 03:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?