24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

ABD'den Kızılay'a: 'Bölgeyi terk et'

Irak'ın Telafer kentindeki Türk Kızılayı, ABD'nin uyarısı üzerine kentten ayrılıyor.

Koalisyon güçleriyle Irak Ulusal Muhafızları'nın direnişçilere karşı yoğun bir operasyon yürüttüğü Telafer'de, ABD birlikleri bu sabah Türk Kızılay ekibinden ellerindeki malzemeyi çadırkente indirip bölgeyi terk etmesi için, dört saatlik süre tanıdı.

ABD askerlerinin uyarısının ardından 10 TIR ve 2 muhabere aracından oluşan 19 kişilik Türk Kızılay ekibi, Habur sınır kapısına doğru yola çıkmak üzere hazırlıklara başladı.

Ekibin hareket saati ve güzergahı ile ilgili bilgi, güvenlik nedeniyle gizli tutuluyor.

Irak Kızılayının kendi malzemelerini dağıtma konusunda yetersiz kalması, yardımların halk tarafından düzensiz bir şekilde kapışılmasına neden oldu.

Bölgede kontrol ABD'de

Günlerdir çatışmaların sürdüğü Irak'taki Türkmen kenti Telafer'in, tamamen ABD kuvvetlerinin eline geçtiği belirtildi. Operasyonda şu ana kadar ölenlerin sayısı ise 200'e yaklaştı.

Telafer'de operasyonlar 2 eylülden bu yana devam ediyor. İkinci büyük operasyon geçtiğimiz cumartesi günü başlamıştı.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 19:21:07
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 19:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aziz erkus IP: 195.174.132.xxx Tarih : 19.09.2005 10:09:32
AMERİKA TELAFERDE KIYIM YAPIYOR,TÜM DÜNYA GÖZLERİNİ KAPAMIS SEYREDİYOR!!! AMA EN ÇOK SUÇ BİZDE.HEM TÜRKMEN SOYDAŞLARIMIZ KATLEDİLİP SOYLARI TÜKETİLİYOR HEMDE BU YETMİYORMUŞ GİBİ, AMERİKALILARIN HATAY ÜZERİNDEN ASKERİ MALZEME SEVKİYATINA İZİN VERİLİYOR.KİM BİLEBİLİR O MALZEMELERİN TELAFERDEKİ KIYIMDA KULLANILMAYACAĞINI. ADAMLARIN GÖZÜNÜ ÖYLE KAN BÜRÜMÜŞKİ, RAHATLIKLA ULUSLARARASI BİR YARDIM KURULUŞUNU KENTTEN ÇIKARABİLİYORLAR.KATLİAM YAPACAKLAR YA... BU ÜLKEDEKİ İNSANLARIN DAMARLARINA BASILDIĞI TAKTİRDE, NİCE HÜKÜMETLERİ BİR SEÇİMDE NASIL ALAŞAĞI ETTİĞİNİ SANIRIM HALA ANLAMAYANLAR VAR!!!