17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

ABD'den KKTC'ye yardım

ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, Rumlar'ın aksine referandumda "Evet" diyen Kıbrıslı Türkler'e yardım edeceklerini açıkladı.
Powell, Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Moeller ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Rumlar'ın referandumda Annan Planı'na "Hayır" demesinden dolayı duyduğu üzüntüyü yineledi. Powell, Washington'un ekonomik olarak tecrit edilmiş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yardım sağlanması konusunda AB ile işbirliği yapacağını belirtti.
"Sonuçla açıkça hayal kırıklığına uğradık. Önemli ve tarihi bir fırsatın kaçırıldığını düşünüyoruz" diyen Powell, AB ile tutarlı hareket etmek için ABD'nin tutumunu gözden geçirdiğini kaydetti.
Powell yardımın ne şekilde yapılacağı konusunda açıklamada bulunmazken, üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi KKTC'nin tanınmasının söz konusu olmadığını söyledi. "Adanın kuzey kesimi ile ekonomik durumun geliştirilmesi konusunda çalışacağız. Ambargoları kaldıracağımızı ya da cumhuriyeti tanıyacağımızı sanmıyorum" diyen yetkili, Kıbrıslı Türkler'in daha parlak bir gelecek için referandumda doğru yolu seçmelerinin karşılıksız bırakılmayacağını sözlerine ekledi.
WASHİNGTON - İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2004 Pazartesi 20:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?