18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ABD´den PKK´yı Irak´tan çıkarma vaadi

ABD Merkez Kuvvetler Komutan Yardımcısı Lance Smith, terör örgütü PKK’yı Irak topraklarında hiç kimsenin istemediğini ve ABD’nin, Irak hükümetiyle birlikte çalışarak, PKK’yı Irak topraklarından çıkarmaya yardım edeceğini söyledi.

Smith, ABD’nin, terör örgütü PKK ile ilgili durumun açıkça farkında olduğunu kaydetti. Smith, "İstihbarat aldıkça paylaşıyoruz. Irak hükümeti, PKK’nın terörist bir örgüt olduğunu kabul ediyor ve destek vermeyeceğini belirtiyor. Biz de Irak hükümetini bu yönde destekliyoruz. Irak Başbakanı İyad Allavi ve hükümetini, PKK’nın kontrol altına alınmasını garanti etme çalışmalarında destekleyeceğiz" dedi.

Smith, Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (IKYB) de PKK’nın Irak topraklarından ayrıldığını görmek isteyeceğini belirterek, "Bu gruplar da PKK’ya karşı. Irak hükümetiyle birlikte çalışarak, PKK’yı ülke topraklarından çıkarmaya yardım edeceğiz" diye konuştu.

PKK teröristlerinin Irak topraklarından "nereye" çıkarılacağı konusunda Smith, "PKK’lılar o sınırlardan sürekli girip çıkıyorlar. Uzun süredir kaçakçılık ve benzeri işler yapıyorlar. Ayrıca toplum içine kendilerini entegre ettiler. Bizim için, kim PKK kim değil, bunu söylemek çok zor. Bölgedeki Türk kuvvetleri için de bunu söylemek zor" dedi.

Smith, PKK’ya karşı harekete geçildiğinde teröristlerin o bölgede veya dünyada sığınabilecekleri başka yerlere kaçtığını bu nedenle de PKK teröristlerini "bulundukları yerden dışarı çıkarıp savaşa girişmenin zor bir görev" olduğunu kaydetti.

Lance Smith, "Bunu yapmak için önemli miktarda kuvvet gerekir. Ayrıca bizim de bunu doğru zamanda yapmamız gerekir" dedi.
WASHİNGTON - AA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 09:44:39
Güncelleme :19 Kasım 2004 Cuma 09:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?