18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ABD’den yığınak haberine yalanlama

Ankara - ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, "Kuzey Irak’taki Amerikan askeri faaliyetlerinin Türkiye’ye yönelik olarak yapıldığına dair her iddianın gerçek dışı olduğunu" bildirdi.

"Türkiye’nin Kerkük’ün Kürtlerin kontrolüne geçmesi durumunda bu kente müdahalesi olasılığına karşı, ABD’nin Irak’ın kuzeyine yığınak yaptığına" dair Guardian gazetesinde çıkan haberin ardından, Amerikan Büyükelçiliği bugün bir açıklama yaptı.

ABD ile Türkiye’nin, Irak konusunda ortak çıkarlar ve kaygıları paylaşan bir diyalog içinde bulunduğu vurgulanan açıklamada, "Irak’taki Amerikan askeri güçlerinin konuşlandırılması, görev ihtiyaçları göz önüne alınarak yapılmaktadır. Bu nedenle Kuzey Irak’taki Amerikan askeri faaliyetlerinin Türkiye’ye yönelik olarak yapıldığına dair her iddia gerçek dışıdır" denildi.

Açıklamada, Irak’ın komşularından herhangi biri tarafından yapılacak askeri bir harekatın istikrarı sarsacağı ve daha geniş kapsamlı anlaşmazlıklara yol açacağı kaydedilerek, "Türkiye bunun bilincindedir ve bizim Türkiye’den böyle bir eylem beklememiz için herhangi bir neden yoktur" ifadesi kullanıldı.


AA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 17:26:44
Güncelleme :17 Şubat 2005 Perşembe 17:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?