17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

AB´deki Türkiye Karşıtları Kampanyayı Hızlandırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Avrupa Komisyonu ile görüşmelerinde mutabakat sağlanırken AB`deki Alman ve Fransız muhafazakarlar, Türkiye için "imtiyazlı ortaklık" talebiyle yürüttükleri kampanyayı hızlandırdı.

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, Frankfurter Allgemeine gazetesinde yarın yayımlanacak söyleşide Türkiye`nin AB üyeliği karşıtı açıklamalarını sürdürüyor.

Merkel, AB`nin Türkiye ile üyelik müzakerelerine başlama kararı alması durumunda, müzakerelerde tam üyeliğin yanı sıra, kendisinin önerdiği "imtiyazlı ortaklık" konusunun da görüşülmesi gerektiğini savundu.

Avrupa`daki Hristiyan demokrat ve muhafazakar parti başkanlarının İlerleme Raporu`nun yayınlanmasından önce 4 Ekim`de yapacağı zirvede de konuyu gündeme getireceğini ifade eden Merkel, Türkiye`nin üyeliğini destekleyen Başbakan Gerhard Schröder`i sert biçimde eleştirdi.

FRANSIZ MUHAFAKARLAR DA ORTAKLIK İSTİYOR

Bu arada, Avrupa Parlamentosu`nun hıristiyan demokratların da dahil olduğu muhafazakar PPE grubu üyesi ve TBMM/AP ortak komisyonu başkan yardımcısı Fransız milletvekili Jacques Toubon, PPE grubunda yer alan Fransız milletvekilleri adına bir açıklama yaptı.

AP`nin, Fransa`da iktidardaki parti UMP üyesi 17 milletvekilinin Türkiye ile ``imtiyazlı bir ortaklık`` kurulmasından yana olduklarını belirten Toubon, Türkiye`nin AB üyeliğinin Avrupalıları olumsuz etkileyeceğini öne sürerken ``Türkiye`nin katılımı Avrupa`yı zayıf ve güçsüz bırakacak`` iddiasında bulundu.
ANKA Ajansı
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 10:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?