18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AB'den imamlara insan hakları eğitimi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği’nin (Mazlumder) AB desteğiyle hazırladığı proje kapsamında çeşitli illerde düzenlenecek seminerlerle imamlara insan hakları konusunda eğitim verilecek.

Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklamada, Mazlumder’in Türkiye’de ilk kez din görevlilerinin insan hakları alanında eğitilmesini öngören projesine, mikro-projeler kapsamında AB’nin malî destek sağladığı belirtildi.

Diyanet-Sen’in de desteklediği projenin, Eylül 2004-Mayıs 2005 tarihleri arasında Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Sakarya ve Uşak’ta düzenlenecek seminerlerle hayata geçirileceği kaydedildi. Projede, her biri alanında uzman olan eğitimcilerin görev alacağı, eğitimcilerin en az 2’sinin ilahiyat uzmanı akademisyenlerden, diğerlerinin ise uzman hukukçulardan oluşacağı, seminerlere vaiz, vaize, imam ve Kur’an kursu öğretmenlerinin katılabileceği bildirildi.

Her ilde en az 25, en fazla 50 kişilik katılımcı gruplara bir tam gün eğitim verileceği kaydedilirken, seminerlerde ele alınacak konular ise ’’İnsan Hakları Kavramı, Yaşam Hakkı, İşkence ve Kötü Muamele Yasağı, İfade Özgürlüğü, Din ve Vicdan Özgürlüğü ile Örgütlenme Özgürlüğü’’ şeklinde sıralandı.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"İnsan haklarına karşı muhafazakârların önyargılarını giderecek olan proje, teorik ve pratik insan hakları bilincine sahip olmalarını hedefliyor. Ayrıca, din görevlilerinin sürekli olarak yüz yüze iletişim içinde bulundukları kişilere bilgi aktarımında bulunması, dolayısıyla çok sayıda kişinin bu bilgiyi paylaşarak toplumda temel insan hakları bilincinin yaygınlaşması, projenin en önemli hedefleri arasındadır. Hedeflerden bir diğeri ise, dinî öğreti ile evrensel insan hakları değerleri arasında çelişki bulunmadığı, düşüncesinin özümsenmesini sağlamaktır."
ANKARA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 13:18:02
Güncelleme :25 Ağustos 2004 Çarşamba 13:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?