17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

AB'den Türk öğrencilere burs

Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Komisyonu arasında imzalanan anlaşmalar uyarınca yürütülmekte olan Jean Monnet Burs Programları kapsamında, 2005-2006 akademik yılı içinde en az 120 öğrenciyle burs verilecek.

Türkiye Cumhuriyeti’nin AB’ye tam üyelik hedefi ve Katılım Öncesi Stratejisi çerçevesinde nitelikli personel ihtiyacının giderilmesi amacıyla verilecek olan Jean Monnet Bursu, AB kaynaklarından karşılanacak.

Burs başvurularında, kriterleri yerine getiren kişilerin bursa katılabileceklerine dair ayrıca kurumlarının yazılı onayını almaları gerekecek. Halen öğrenim görmekte olan üniversite öğrencilerinden ise (öğretim elemanları hariç) kurum onayı istenmeyecek.

Özel sektörden yapılacak başvurularda da adayların çalıştıkları kurumun yazılı onayının yanı sıra kurumları ya da şirketlerinin ticaret odasına kayıtlı olduklarını belgelendirilmesi gerekecek.

Serbest meslek sahibi adaylardan ise bağlı bulundukları meslek odalarına kayıtlı olduklarını belgelendirmeleri istenecek.

Adayların eksiksiz olarak doldurulmuş başvuru formları ve diğer belgeleri, kurum ve kuruluşların resmi onay yazısını ekleyerek en geç 15 Ekim 2004 Cuma saat 12.00’ye kadar Jean Monnet Yerleştirme Ajansı, Karum İş Merkezi, 3. Kat C Asansörü No:369, Kavaklıdere/ Ankara adresine ulaştırmaları gerekiyor. Adaylar, posta ile de başvuru yapabilecek.

Bursiyerlerin seçimi için yazılı ön sınav, 19 Kasım 2004 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

Yazılı ön eleme sınavını geçen adaylar daha sonra sözlü sınava (yabancı dilde) alınacak.
ANKARA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2004 Pazar 14:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?