20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

AB'den Türkiye'ye 'ciddi yardım' vaadi

Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Hans-Jörg Kretchmer, AB’nin Türkiye’ye 2006 yılından sonra ciddi anlamda mali yardım yapmaya başlayacağını söyledi.

Kretchmer, Türkiye’nin AB ile müzakere sürecinin, Türkiye ekonomisi ve siyasetindeki görüş mesafesini uzatacağını, bu nedenle de Türkiye’ye yatırımların artacağını vurguladı.

Kretchmer, müzakere sürecinin başlamasının ardından, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğinin ortalama 10 yılı bulabileceği görüşü bulunduğunu belirtirken, birçok küçük nüfuslu aday ülkenin uyum sürecinin bile uzun sürdüğünü hatırlatarak, "Türkiye’nin görevini iyi yapması halinde, tam üyelik daha erken gerçekleşebilir" dedi.

Kretchmer bu arada, AB’nin 2006 yılından sonra, Türkiye’ye ciddi boyutlarda mali yardım yapmaya başlayacağını açıkladı.

Büyükelçi Kretchmer, 2006 yılından sonra, AB’nin Türkiye’ye yönelik mali yardımlarının proje çerçevesinde olacağını, uyuma yönelik tüm yapısal alanlardaki projelerin mali olarak destekleneceğini ifade etti.

Türkiye’nin, müzakere sürecinde önemli görevlerinin olduğunu, bundan sonraki çalışmaların önem taşıdığını belirten Kretchmer, Türkiye’nin gerçekleştirmesi gereken yapısal görevlerinin sadece ekonomide değil, siyaset alanında da bulunduğunu kaydetti.
ANKARA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 10:43:48
Güncelleme :6 Ekim 2004 Çarşamba 10:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?