20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

AB'den Türkiye'ye uyarı

AB Dönem Başkanı Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende, Türkiye`nin eksik kalan demokratik reformlarının Ağustos ayında tamamlanmaması halinde Avrupa Komisyonu`nun açıkça ``Türkiye müzekerelere hazır`` diyemeyeceği, bunun sonucunda da AB zirvesinde olumlu bir karar alınmayacağı uyarısını yaptı.

Brüksel`den yayın yapan ABHaber.com sitesine göre, Balkenende, Avrupa`nın önde gelen siyasal ve ekonomik çevrelerinin katılımıyla ünlü düşünce kuruluşu CEPS tarafından düzenlenen özel yemekte Türkiye konusuna da değindi.

Türkiye`nin AB Büyükelçisi Oğuz Demiralp ve TÜSİAD AB temsilcisi Bahadır Kaleağası`nın da hazır bulunduğu yemekte Balkenende, Avrupa Komisyon raporunun pürüzsüz çıkmaması halinde Türkiye`nin katılım müzakeleri konusunun siyasal risklere maruz kalacağı uyarısını yaptı.

Balkenende, Türkiye`nin hala tamamlamadığı demokratik reform eksiklerini Ağustos ayı içinde de tamamlayamaması durumunda Ekim başında açıklanacak olan Komisyon raporunun açıkça ``Türkiye müzakerelere hazır`` diyemeyeceğini belirtti.

Bu durumda, Aralık`taki AB zirvesinin Türkiye kararının açık bir müzakerelere başlama kararı olamayacağına işaret eden Balkanende, bunun sonucunda, bir takım ara formüllerin gündeme gelebileceğini vurguladı.
BRÜKSEL
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 17:13:57
Güncelleme :15 Temmuz 2004 Perşembe 11:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?