18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Abdi İpekçi, mezarı başında anıldı

İstanbul - Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi, öldürülüşünün 26. yıldönümünde, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

İpekçi’nin kabri başında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, İpekçi’yi aralarından alınışının 26. yılında bir kez daha saygı, sevgi ve teşekkürle andıklarını dile getirerek, teşekkürün, İpekçi’nin mesleğe kazandırdıkları için olduğunu söyledi.

Erinç, şunları kaydetti:

"Abdi Bey’in suikaste kurban gidişinin ardından 26 yıl geçti. Zaten ilgisiz olduğunu başından bu yana gördüğümüz devletin alakası da tamamen bitti. Artık ’zaman aşımı’ diye bir hukuki gerçekle karşı karşıyayız. Ama bu zaman aşımının sağlanması bizim içimizde ukde olarak sürüyor. Çünkü Abdi Bey’in öldürülmesi olayının ne kesin sonuçlarını, ne de arkasındaki genellikle karanlık olarak tanımladığımız kişilerin kimler olduğunu maalesef öğrenmiş değiliz. Bu nedenle meslektaşları ve yakınları olarak devletin bu yaklaşımına olan tepkimiz sürüyor."

Abdi İpekçi’nin eşi Sibel İpekçi de gazetecilerin sorusu üzerine "Hiçbir şey değişmedi, 26 yıldır hala neden, niçin sorusunu soruyoruz" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 21:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?