20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

ABD'li Demokratlar, Bush'un rakibini seçiyor

ABD'de demokratlar, Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerine katılacak olan adayını seçmek için 10 eyalette seçime gitti. Demokrat aday adayları arasında senatör John Kerry ve John Edwards bulunuyor.
Atlanta'da son seçim konuşmasını yapan Kerry, "Buraya bu akşam Bush'un başkanlığının sonuna yaklaşıldığının başladığını belirtmek için geldim" dedi.
ABD'de yapılan anketler sonuçlarının Bush'a desteğin zayıfladığını ve popülaritesinin giderek azalmaya başladığını gösterdiği bildirildi.
Bush'un sözcüsü Terry Bolt, başkanlık seçimleriyle ilgili bir açıklama yaparak, "Genel seçim döneminin başlaması için hazırız" diyerek cumhuriyetçilerin başkan için şimdiye kadarki en geniş kampanyayı yürüttüklerini söyledi.
"Süper Salı" olarak adlandırılan bugünden 2 gün sonra Bush taraftarları, 2 ay boyunca Kerry'ye yönelik medyada aşağılama kampanyaları yapacaklarını ifade ettiler.
Kerry ise savaşa hazır olduğunu açıklayarak, "Onlara tüm ülkede Amerikan halkının daha iyisini istediğini ispat edeceğim. Ve bu aşağılama kampanyaları işe yaramayacak" dedi.
NEW YORK - İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 18:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?